Om Oss

Kimstalund Stall är ett litet mysigt islandshäststall som erbjuder plats för inackorderingar.
Vi, jag och min man Urban har drivit stallet sedan dec 2003.

Sanna

Jag, Sanna, red min första tur på islandshäst i augusti 1989 hos Cissi & Peter på Husby Öhn. Jag köpte min första islandshäst året därpå och har sedan dess haft häst. Jag är en glad amatörryttare som tycker att det är jätteroligt att utvecklas genom kurser och tävling.

Felicia

Jag är född 1992 och satt på hästryggen första gången när jag bara var tio dagar gammal. När jag var i fem års åldern började jag på ridskola och började rida islandshäst i nio års ålder. Jag ställde då upp på min första tävling då med mammas då varande häst Blidur frá Efsta-Grund. När jag var elva år fick jag min första egna häst, Fjóla från Rolsta, och det var då islandshästarna kom in i mitt liv på riktigt. Jag tycker om att tävla och rida kurser/lektioner och just nu tränar och tävlar jag mitt femgångsto Gjöf från Bärby och femgångshingsten Herakles frá Herríðarhóli.

Urban

Har aldrig ridit innan jag träffade Sanna. Men som den djurfreak jag är så tycker jag att hästarna är mycket trevliga. Har ridit Fjóla som nu går med föl, samt Dagur som vi hade som foderhäst en period. Rider väl hellre än bra men det är skitkul och än har jag inte ramlat av!! Jobbar mest med det praktiska i stallet och är anställd som elektrikerlärare på Westerlundska gymnasiet. Min största passion är nog annars fåglar, är hobbyornitolog sen barnsben och har alltid ett öga i skyn efter fåglar.